пʼятниця, 19 квітня 2024 р.

 12 квітня в Україні святкують День працівників ракетно-космічної галузі та Міжнародний день авіації та космонавтики.

В цей день, в еру цифрових технологій минає 63 роки з того дня, коли весь світ був приголомшений повідомленням про початок нової ери – ери космічних польотів.
12 квітня 1961 року старший лейтенант, космонавт Юрій Гагарін облетів планету Земля на орбітальному космічному кораблі «Восток-1». Він стартував із космодрому «Байконур» на кораблі «Восток-1» і пробув у космосі 108 хвилин. Після цього корабель приземлився в запланованому місці.
До цього моменту були запуски в космос штучних супутників, але в цей день людина вперше підкорила космос. Це стало гігантським проривом в історії космонавтики.Сьогодні в космосі вже тисячі супутників, космічні апарати здійснили посадки на Місяць і Венеру, активно вивчається Сонячна система, але перший політ людини був найважчим і найнебезпечнішим, та прагнення до підкорення космосу багатьох тисяч людей, які брали участь у підготовці польоту, подолало всі перешкоди.
На честь цієї історичної події пропонуємо переглянути виставку робіт учнів класу образотворчого мистецтва до Міжнародного дня польоту людини в космос (викладач Посмітюха Ю.Д.).





Немає коментарів:

Дописати коментар

  1 травня в приміщенні Центр Культури і дозвілля Лука-Мелешківської сільської ради відбувся благодійний звітний концерт вокально-хорового ...